Middagsbordet är dukat på ett internationellt matkongress! Matredaktörer, kulinarister, finsmakare – smaker och smaklösheter. En kväll med överraskningar kommer dansande framför oss med vändpunkter från Åbos dunkla mathistoria och låter såsen tjockna med hjälp av passionerade tal samt dansnummer. Hur lakkorv blev till – skulle det ha gått att inhibera?
Matteater utvecklat av Johanna Keinänen och Liisa Ruuskanen anländer till Åbo och avslöjar de hemliga filerna i Åbos mathistoria. Ett utmärkt val som lillajulsprogram – upplevelsen innehåller både show och middag. Föreställningarna äger rum i november och december.
Menyn för föreställningarna ansvarar Arttu Parviainen (Nahkurin Kellari och Vanha Talli), som vann guld i IKA Culinary Olympics 2024 som en del av det finska kocklandslaget.
Menyalternativ: innehållande kött eller veganskt. Båda menyerna är gluten- och laktosfria. Övriga matallergier måste meddelas via e-post till info@aurinkobaletti.fi minst en vecka före föreställningen.
Menyalternativ
Meny inklusive kött
- Kronärtskocksgazpacho, kronärtskockschips, karamelliserad kronärtskockspuré, örter och salvia-arugulaolja
- Wallenbergs kycklingbiff, lins- och grönsaksrostbiff, örter och örtmajonnäs
- Kryddig saftig dadelkaka, kvitten, havtorn med vaniljsmak, havtornsgelé och körvel
Vegansk meny
- Kronärtskocksgazpacho, kronärtskockschips, karamelliserad kronärtskockspuré, örter och salvia-arugulaolja
- Vegetabilisk Wallenberg, lins- och grönsaksgryta, örter och örtmajonnäs
- Kryddig saftig dadelkaka, kvitten, havtorn med vaniljsmak, havtornsgelé och körvel
Arbetsgruppen
MANUS OCH REGI Johanna Keinänen | KONCEPT OCH KONSULTERING Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFI Arbetsgruppen | DANS Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Suvi Nieminen, Urmas Poolamets och Elina Raiskinmäki | SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN Magnús Sigurðarson | LJUDDESIGN Ilkka Tolonen | KOSTYMDESIGN Marjo Haapasalo | FOTOGRAFIER OCH GRAFISK DESIGN Jussi Virkkumaa | PRODUKTION Aurinkobaletti
Premiär: 14.11.2024 | Aurinkobaletti, Åbo
Längd: ca 2 h
Åldersrekommendation: +12 år
Föreställningar
Tor 20.11. klo 19
Fre 21.11. klo 19
Lör 22.11. klo 17
Fre 28.11. klo 19
Lör 29.11. klo 17
Tor 4.12. klo 19
Fre 5.12. klo 19
Fre 12.12. klo 19
Lör 13.12. klo 17
Fre 19.12. klo 19
Lör 20.12. klo 17
Biljetter
Normalpris: 79 € / person. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).
Enskilda biljetter släpps till försäljning under våren.
Gruppbiljetter
75 € / person minst 5 personers grupp. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).
70 € / person minst 10 personers grupp. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).
Gruppbokningar måste bekräftas bindande två månader före föreställningen. Samtidigt måste menyval och specialkost bekräftas.
Gruppbiljetter kan redan bokas – säkra platser för din grupp nu!
Gruppbokningar och förfrågningar
Pia Puustelli
ryhmamyynti@aurinkobaletti.fi
p. 050 470 1620
Recensioner och artiklar
Laukkamakkara kutsuu tanssiin Aurinkobaletin hulvattomassa ruokateatteriteoksessa (TS 15.11.2024)
Teoksen arvio Turkulaiset-verkkosivulla (Turkulaiset 18.11.2024)
Turkulaisen ruokahistorian salaisuudet paljastuvat, kun Aurinkobaletin esityksen lomassa nautitaan monen ruokalajin menu (TS 11.11.2024)
Verkets teaser
Verkets teaser.
Verkets infovideo.