Middagsbordet är dukat på ett internationellt matkongress! Matredaktörer, kulinarister, finsmakare – smaker och smaklösheter. En kväll med överraskningar kommer dansande framför oss med vändpunkter från Åbos dunkla mathistoria och låter såsen tjockna med hjälp av passionerade tal samt dansnummer. Hur lakkorv blev till – skulle det ha gått att inhibera?
Matteater utvecklat av Johanna Keinänen och Liisa Ruuskanen anländer till Åbo för första gången och avslöjar de hemliga filerna i Åbos mathistoria.
Ett utmärkt val som lillajulsprogram – upplevelsen innehåller både show och middag.
Menyalternativ: innehåller kött eller vegan. Båda menyerna är glutenfria och laktosfria. Övriga matallergier måste meddelas via e-post till info@aurinkobaletti.fi senast en vecka före föreställningen.
Menyalternativ
Meny inklusive kött:
- Kronärtskocksgazpacho, kronärtskockschips, karamelliserad kronärtskockspuré, örter och salvia-arugulaolja
- Wallenbergs kycklingbiff, lins- och grönsaksrostbiff, örter och örtmajonnäs
- Kryddig saftig dadelkaka, kvitten, havtorn med vaniljsmak, havtornsgelé och körvel
Vegansk meny:
- Kronärtskocksgazpacho, kronärtskockschips, karamelliserad kronärtskockspuré, örter och salvia-arugulaolja
- Vegetabilisk Wallenberg, lins- och grönsaksgryta, örter och örtmajonnäs
- Kryddig saftig dadelkaka, kvitten, havtorn med vaniljsmak, havtornsgelé och körvel
Arbetsgruppen
MANUS OCH REGI Johanna Keinänen | KONCEPT OCH KONSULTERING Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFI Arbetsgruppen | DANS Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Urmas Poolamets och Elina Raiskinmäki | UNDERSTUDY Annastiina Love | SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN Magnús Sigurðarson | LJUDDESIGN Ilkka Tolonen | KOSTYMDESIGN Marjo Haapasalo | FOTOGRAFIER OCH GRAFISK DESIGN Jussi Virkkumaa | PRODUKTION Aurinkobaletti
Premiär: 14.11.2024 | Manilla-teatteri, Åbo
Längd: ca 2 h
Åldersrekommendation: +12 år
Föreställningar
Tor 14.11 kl. 19 PREMIÄR
Fre 15.11 kl. 19
Lör 16.11 kl. 17
Tor 21.11 kl. 19
Fre 22.11 kl. 19
Lör 23.11 kl. 17
För veckan 47 säljes inte längre biljetter inklusive middag. Biljetter utan mat 31 €/person, kan köpas i teaterns biljettkassa. Baren är öppen under föreställningen.
Tor 28.11 kl. 19
Fre 29.11 kl. 19 (gruppbokningar fullbokade)
Lör 30.11 kl. 17
Tor 5.12 kl. 19
Lör 7.12 kl. 17
Fre 13.12 kl. 19 (gruppbokningar fullbokade)
Lör 14.12 kl. 17
Biljetter
Normalpris: 79 € / person. Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).
Dryckespaket: 15 € / person (med alkohol), 12 € / person (alkoholfritt), tre upphällningar.
Grupper: 70 € / person (minst 10 personers grupp, gruppledaren 35 €)
Till biljettpriset ingår föreställning och en trerätters middag (se menyalternativ ovan).
Vinpaket: 15 € / person (med alkohol), 12 € / person (alkoholfritt), tre upphällningar.
Gruppbokningar och förfrågningar
Pia Puustelli
ryhmamyynti@aurinkobaletti.fi
p. 050 470 1620
Recensioner och artiklar
Turkulaisen ruokahistorian salaisuudet paljastuvat, kun Aurinkobaletin esityksen lomassa nautitaan monen ruokalajin menu (TS 11.11.2024)
Verkets teaser
Verkets teaser.
Verkets infovideo.