Middagsbordet är dukat på ett internationellt matkongress! Matredaktörer, kulinarister, finsmakare – smaker och smaklösheter. En kväll med överraskningar kommer dansande framför oss med vändpunkter från Åbos dunkla mathistoria och låter såsen tjockna med hjälp av passionerade tal samt dansnummer. Hur lakkorv blev till – skulle det ha gått att inhibera?
Matteater utvecklat av Johanna Keinänen och Liisa Ruuskanen anländer till Åbo för första gången och avslöjar de hemliga filerna i Åbos mathistoria.
Ett utmärkt val som lillajulsprogram – upplevelsen innehåller både show och middag. Föreställningarna äger rum i november och december.
Menyer och föreställningsscheman kommer att publiceras under våren 2025.
Arbetsgruppen
MANUS OCH REGI Johanna Keinänen | KONCEPT OCH KONSULTERING Liisa Ruuskanen | KOREOGRAFI Arbetsgruppen | DANS Côme Calmelet-Pyykkö, Arttu Halmetoja, Linda Holmström, Urmas Poolamets och Elina Raiskinmäki | UNDERSTUDY Annastiina Love | SCENOGRAFI OCH LJUSDESIGN Magnús Sigurðarson | LJUDDESIGN Ilkka Tolonen | KOSTYMDESIGN Marjo Haapasalo | FOTOGRAFIER OCH GRAFISK DESIGN Jussi Virkkumaa | PRODUKTION Aurinkobaletti
Premiär: 14.11.2024 | Manilla-teatteri, Åbo
Längd: ca 2 h
Åldersrekommendation: +12 år
Gruppbokningar och förfrågningar
Pia Puustelli
ryhmamyynti@aurinkobaletti.fi
p. 050 470 1620
Recensioner och artiklar
Laukkamakkara kutsuu tanssiin Aurinkobaletin hulvattomassa ruokateatteriteoksessa (TS 15.11.2024)
Teoksen arvio Turkulaiset-verkkosivulla (Turkulaiset 18.11.2024)
Turkulaisen ruokahistorian salaisuudet paljastuvat, kun Aurinkobaletin esityksen lomassa nautitaan monen ruokalajin menu (TS 11.11.2024)
Verkets teaser
Verkets teaser.
Verkets infovideo.